Skip to main content

Om Karosserifabrikken

Hvem er vi?

Vi er et privatejet, foreningsdrevet spillested med fokus på rock & popmusik af høj kvalitet. Vi står udenfor det kommunale / regionale tilskudssystem. Vores økonomi kan være begrænset, men til gengæld har vi stor åndelig og aktivitetsmæssig handlefrihed.

Vi lever under præcist samme markedsmæssige forhold som de kunstnere vi præsenterer og vores drivkraft er alene den ægte interesse for musik.

Ambitionen er 25 – 30 koncerter og andre kulturelle arrangementer årligt.

Helt tæt på musikken!

Den gamle rå fabrikshal danner rammen om koncerter og andre kulturelle aktiviteter af høj kvalitet arrangeret af Musikforeningen Karosserifabrikken.

Det er vores ambition at skabe et sted, hvor både publikum og artister går derfra med de bedste oplevelser – hvor man i bogstavelig forstand er helt tæt på hinanden – og den intime stemning skaber noget ud over det sædvanlige!

Bygningen har den spændende historie at have været en af Danmarks første og største karosserifabrikker. I 1922 stiftedes Karosserifabrikken Kronborg og her byggede man nogle af de første busser og erhvervskøretøjer til de Danske veje og produktionen fortsatte helt op til slutningen af 1950’erne. Bygningens kraftige konstruktion i beton gør den til et godt udgangspunkt for en koncertsal med gode akustiske egenskaber.

I nyere tid har ejendommen, under navnet Musikkens Hus, haft en lang række forskellige kulturelle aktiviteter herunder det ikoniske Sweet Silence musikstudie, pladeselskabet og tour-management Eastwing & Partnere og galleriudstillinger med malende musikere.

Karosserifabrikken arbejder tæt sammen med Musikforeningen Karosserifabrikken og de frivillige kræfter den består af. Omdrejningspunktet er kærlighed til musikken og lysten til at skabe positive arrangementer til glæde for lokalområdet.

Her er lidt 'behind the scenes'

Det er slet ikke kedeligt at drive musikforening. Der er mange sjove og skæve øjeblikke. Og det er det vi ånder og lever for.